Ja, ik word lid van de VNV!

Lidmaatschap VNV

Als visspecialist weet jij als geen ander hoe jij jouw product moet behandelen. Dagelijks koopt jij de juiste producten in, maak je de lekkerste specialiteiten en inspireer jij jouw klanten met advies op maat. Maar het runnen van een viswinkel of wagen omvat meer dan alleen het product.

De VNV probeert jou zoveel mogelijk uit handen te nemen. Van CAO-onderhandelingen tot een hygiënecode en marketing en communicatie. Veel van deze onderdelen hebben we in eigen beheer, andere onderdelen kun je met he VNV-Lidmaatschap voordelig inkopen bij supporters. Benieuwd wat de VNV voor jou kan betekenen? Bekijk hieronder een overzicht.

Actueel

De VNV communiceert met haar leden via De Visspecialist (papier en online) en naast de communicatie op haar eigen website ook  in het Vismagazine, FishTrendhet Visstartpunt en Facebook en Twitter. De papieren nieuwsbrief verschijnt twee keer per jaar en twaalf keer per jaar ontvang je de online nieuwsbrief.  Zo houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze vereniging en de branche zelf.

Bedrijfsadvies

Een uitgebreid en diepgaand adviestraject met behulp van één van de specialisten van de VNV kunnen VNV-leden goedkoop afnemen. Met diverse analyses, bijvoorbeeld gericht op personeel, bedrijfs-economisch of vaktechnisch, maken visspecialisten hun bedrijf toekomstproof.

Aanmelden voor een bedrijfsadvies

Allergenen & etikettering

De etiketteringswetgeving verplicht visspecialisten om meer informatie op etiketten te plaatsen, maar ook om allergeneninformatie op aanvraag te kunnen overhandigen aan consumenten.

Hier vind je meer informatie.

Arbocatalogus en RIE

De arbocatalogus en de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) zijn twee verplichte onderdelen bij de bedrijfsvoering. De VNV heeft deze speciaal voor visspecialisten laten ontwikkelen en biedt deze voor VNV-leden exclusief aan. Via het Visstartpunt is de arbocatalogus te benaderen en te gebruiken.

De RIE is via de RIE-servicedesk te benaderen.

Belangenbehartiging

Namens haar leden, behartigd VNV regelmatig de belangen van visspecialisten. Bijvoorbeeld bij het bepalen van de startdatum voor de Hollandse Nieuwe, waarbij de VNV uitgenodigd wordt om namens de detailhandel te spreken. Hoe groter de achterban, hoe meer invloed de VNV heeft.

CAO

De VNV onderhandelt voor de werkgevers met diverse partijen om de cao naar wens op te stellen. Als lid is de VNV jouw vertegenwoordiging in deze onderhandelingen. Je oefent hier indirect invloed op uit door jouw stem in bijvoorbeeld de ledenvergadering te laten horen.

De cao zelf is hier te bekijken en te downloaden.

Evenementen & wedstrijden

Ieder jaar organiseert of ondersteunt de VNV meerdere evenementen en wedstrijden. Bedoeld om jou te helpen en te inspireren. 

Hygiƫnecode

In 2023 is de nieuwe Hygiene code voor de Visdetailhandel gelanceerd. Leden van VNV hebben dit boekwerk, ter waarde van €195,  eenmalig gratis ontvangen. 

In het dossier lees je meer informatie over de Hygienecode van 2023.  

Landelijke promotie vis

Via het Nederlands Visbureau, zorgt de VNV voor een landelijk aanspreekpunt voor calamiteiten in de visbranche. Zo krijg jij bijvoorbeeld niet zelf de landelijke pers aan de telefoon indien er calamiteiten in de branche plaatsvinden.

Lokale acties

De marketingafdeling van Versplatform, als samenwerkingspartner van de VNV, ondersteunt jou graag bij het ontwikkelen van jouw lokale acties. Vooraf bepalen zij jouw wensen en wordt een op maat gemaakte offerte toegezonden. Van uitwerking tot opmaak en drukwerk wordt uit handen genomen.

Meer informatie over de producten en diensten lees je op de website van Versplatform.

Partners

Veel groothandelaren en de aanvoersector hebben zich aangesloten bij de VNV. Deze zogenoemde partners bieden jou, als VNV-lid, aanbiedingen aan.

Trainingen, workshops en subsidies voor opleidingen

VNV-leden kunnen subsidie krijgen voor opleidingen.

Aanvragen lopen via de VNV en meer informatie is hier te vinden.

VIS Acties

De VNV heeft voor ieder seizoen en gelegenheid een passende facultatieve actie laten ontwikkelen. Met deze acties zorgt u voor nieuwe en loyale klanten in uw winkel. Je betaalt enkel de kosten voor drukwerk en personaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld goedkoop feestfolders laten ontwikkelen met uw eigen assortiment.

VNV Risk

VNV heeft met VNV Risk haar eigen mantelovereenkomst om kwalitatief goede verzekeringen voor jouw gehele onderneming goedkoop af te sluiten. Je geeft met VNV Risk de verzekeringen geheel uit handen en kunt bijvoorbeeld een gratis risico-scan laten maken. De specialisten van de verzekeringsdienst zijn al jaren bekend met de VNV, de leden en de branche. Zo kunnen zij jou snel en adequaat adviseren en ondersteunen bij het afsluiten van de juiste verzekeringen.

VIS Promotiepakket

Met ingang van 2023 wordt het Promotiepakket Vis van de Maand digitaal aangeboden en is gratis voor jou als VNV-lid! Je ontvangt het via de mail. Het enige dat je hoeft te doen, is printen en gebruiken.

Visstartpunt - Online gebruikersomgeving

Het Visstartpunt is een gezamenlijk initiatief van de VNV en Versplatform. Deze beschermde omgeving is het startpunt voor vis en ondernemen. VNV-leden krijgen via het Visstartpunt daarnaast toegang tot exclusieve content, zoals de cao, arbocatalogus en de verzekeringsdienst. Actueel nieuws zorgt ervoor dat jij op de hoogte bent van ontwikkelingen binnen de VNV en de branche.

Ga hier naar het Visstartpunt.

Vraagbaak

De VNV heeft voor haar leden een groot aantal specialisten tot haar beschikking. Heeft u bijvoorbeeld vragen over wet- en regelgeving, de hygiënecode, cao, RIE, Arbocatalogus of alle andere zaken, dan kun je gerust jouw vraag stellen. De geschikte specialist zal dan contact met jou opnemen om jouw vraag of vragen te beantwoorden of juist om met elkaar te sparren.Bezoekadres

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk

Postadres

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk

Volg ons