Start Nationale Haringtest 2019

Ook dit jaar wordt de Nationale Haringtest weer georganiseerd en gaat de zoektocht naar de lekkerste haring van de provincie van start. Visspecialisten uit zowel de gevestigde als de ambulante handel kunnen hieraan deelnemen. Een belangrijk uitgangspunt voor de gekozen testmethodiek is dat voor alle finalisten een gelijk speelveld is! De insteek van de Nationale Haringtest is om zoveel mogelijk positieve reuring te creëren rondom de haring én om alle visspecialisten de kans te bieden om in en rondom de winkel de Hollandse Nieuwe te promoten.

Stichting Promotie Visdetailhandel
Stichting Promotie Visdetailhandel treedt dit jaar naar buiten met de boodschap 'Voor de lekkerste haring gaat u naar uw lokale visspecialist'. Dit jaar is RadioNL mediapartner van deze grootschalige campagne. Hoofdsponsor van de Nationale Haringcampagne 2019 is Contactloos Betalen. 


De tweede ronde is van start gegaan
Van 12 tot en met 30 juni kon u weer stemmen op de lekkerste haring van uw provincie en op uw favoriete visspecialisten. Er zijn in de eerste stemronde ruim 13.000 stemmen uitgebracht in 2,5 week tijd, een mooi aantal! In totaal kwalificeerden 45 winkels en wagens zich voor de finaleronde op basis van het aantal stemmen en/of hun gemiddelde cijfer. Overall zijn er prachtige cijfers behaald, ongeacht of u nu wel of niet tot de finalisten behoord. Onafhankelijk onderzoeksbureau Mobiel Centre neemt komende periode de enquêtes af bij de provinciefinalisten op locatie.

Promotiemateriaal
Ongeacht u tot de finalisten behoort of niet, met uw eindcijfer kunt u mooie publiciteit genereren. De finalisten ontvangen per post een nieuw promotiepakket. Zowel de finalisten als de niet-finalisten kunnen extra promotiemateriaal bestellen via de volgende linkjes:

- Promotiemateriaal Finalisten
- Promotiemateriaal Niet Finalisten

Spelregels

1. Alle visspecialisten in Nederland, zowel winkeliers als ambulant, mogen deelnemen aan de Nationale Haringtest 2019.

2. Het inschrijfgeld bedraagt € 195,- excl. BTW en wordt voor aanvang van de wedstrijd geïncasseerd d.m.v. een betaling met Ideal. Voor extra wagens of winkels wordt een tarief van €95,- gerekend. Hiervoor wordt dan achteraf weer een credit verstuurd t.a.v. het verschil, aangezien via Ideal eerst het volledige bedrag moet worden voldaan.

3. Alle deelnemers ontvangen een standaard haringtest-promotiepakket van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten.

4. Visspecialisten met meerdere winkelvestigingen, moeten zich per vestiging apart aanmelden.

5. Ambulante visspecialisten die met één kar op meerdere standplaatsen staan, hoeven zich maar één keer aan te melden.

6. Een ambulante visspecialist die met zijn viskar in meerdere provincies staat, kan slechts in één provincie mee strijden. Vooraf moet hij daarom aangeven in welke provincie hij kans wil maken op de titel. Wel worden de stemmen van al zijn standplaatsen bij elkaar opgeteld in het eindklassement.

7. De wedstrijd bestaat uit twee rondes. In de eerste ronde stemmen consumenten via een online stemtool. Per provincie wordt er een top 6 die bestaat uit ondernemers met de meeste stemmen (3x) en de beste gemiddelde beoordeling (3x). Het is dus van belang om zowel te gaan voor veel stemmen als voor hoge cijfers. in ronde twee wordt bij de ­finalisten in samenwerking met een ISO-gecerti­ficeerd onderzoeksbureau een veel uitgebreidere enquête afgenomen. Ook hier is niet een vakjury, maar een consumentenpanel aan zet.

8. Consumenten beoordelen de Haring van de door hen geselecteerde visspecialist

9. Iedere deelnemer ontvangt een rapport met de cijfers per categorie, het eindcijfer, een overzicht van de opmerkingen van de respondenten én een beknopt marketingadvies.

10. Door inschrijving geeft een visspecialist toestemming aan de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten om de uitslag van de wedstrijd te publiceren. Belangrijk is dat alleen de top 6 van iedere provincie breed worden gecommuniceerd. Er is dus geen afbreukrisico in geval van een slechte score.

11. In alle gevallen van discussie waarin deze spelregels niet voorzien, beslist het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten.Bezoekadres

Fokkerstraat 2
3823 LD Leusden

Postadres

Postbus 185
3830 AD Leusden