Nationale Haringtest

De Nationale Haringtest is een wedstrijd voor alle visspecialisten, zowel uit de gevestigde als de ambulante handel. De wedstrijd bestaat uit twee ronden. In ronde één bepalen de consumenten via een online stemtool de finalisten (per provincie) en in ronde twee wordt bij de finalisten in samenwerking met een ISO-gecertificeerd onderzoeksbureau een veel uitgebreidere enquête afgenomen. Ook hier is niet een vakjury, maar een consumentenpanel aan zet. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat er door de gekozen testmethodiek voor alle finalisten een gelijk speelveld is. De visspecialist met het hoogste gemiddelde cijfer mag zichzelf provinciewinnaar van de Nationale Haringtest noemen. Met deelname aan de Nationale Haringtest kunt u veel positieve publiciteit voor uw winkel of verkoopwagen genereren.

Wint u de titel ‘Lekkerste Haring” van uw provincie?
Vanaf 1 april t/m 31 mei kunt u zich online inschrijven voor de Nationale Haringtest. Inschrijving voor deelname kost €195,- excl. BTW per winkel/verkoopwagen. Voor extra wagens of winkels wordt er een tarief van € 95,- gerekend. Hiervoor worden uw gegevens in de online stemtool toegevoegd, krijgt u promotiemateriaal voor in en rondom uw verkooppunt én ontvangt u het rapport met de door uw klant gegeven cijfers en opmerkingen.

Inschrijven Nationale Haringtest

Vanaf 1 april t/m 31 mei 2019 kunt u zich inschrijven voor deelname aan de Nationale Haringtest. Vanaf 12 juni kan er gestemd door uw klanten via de online stemtool.

Promotiemateriaal

Doet u mee aan de Nationale Haringtest? Dan ontvangt u voor 12 juni een promotiepakket om uw klanten te laten stemmen op u. Naast het vaste promotiepakket kunt u ook nog extra materialen bestellen voor in en om uw verkooppunt.

Spelregels

1. Alle visspecialisten in Nederland, zowel winkeliers als ambulant, mogen deelnemen aan de Nationale Haringtest 2019.

2. Het inschrijfgeld bedraagt € 195,- excl. BTW en wordt voor aanvang van de wedstrijd geïncasseerd d.m.v. een betaling met Ideal. Voor extra wagens of winkels wordt een tarief van €95,- gerekend. Hiervoor wordt dan achteraf weer een credit verstuurd t.a.v. het verschil, aangezien via Ideal eerst het volledige bedrag moet worden voldaan.

3. Alle deelnemers ontvangen een standaard haringtest-promotiepakket van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten.

4. Visspecialisten met meerdere winkelvestigingen, moeten zich per vestiging apart aanmelden.

5. Ambulante visspecialisten die met één kar op meerdere standplaatsen staan, hoeven zich maar één keer aan te melden.

6. Een ambulante visspecialist die met zijn viskar in meerdere provincies staat, kan slechts in één provincie mee strijden. Vooraf moet hij daarom aangeven in welke provincie hij kans wil maken op de titel. Wel worden de stemmen van al zijn standplaatsen bij elkaar opgeteld in het eindklassement.

7. De wedstrijd bestaat uit twee rondes. In de eerste ronde stemmen consumenten via een online stemtool. Per provincie wordt er een top 6 die bestaat uit ondernemers met de meeste stemmen (3x) en de beste gemiddelde beoordeling (3x). Het is dus van belang om zowel te gaan voor veel stemmen als voor hoge cijfers. in ronde twee wordt bij de ­finalisten in samenwerking met een ISO-gecerti­ficeerd onderzoeksbureau een veel uitgebreidere enquête afgenomen. Ook hier is niet een vakjury, maar een consumentenpanel aan zet.

8. Consumenten beoordelen de Haring van de door hen geselecteerde visspecialist

9. Iedere deelnemer ontvangt een rapport met de cijfers per categorie, het eindcijfer, een overzicht van de opmerkingen van de respondenten én een beknopt marketingadvies.

10. Door inschrijving geeft een visspecialist toestemming aan de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten om de uitslag van de wedstrijd te publiceren. Belangrijk is dat alleen de top 6 van iedere provincie breed worden gecommuniceerd. Er is dus geen afbreukrisico in geval van een slechte score.

11. In alle gevallen van discussie waarin deze spelregels niet voorzien, beslist het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten.Bezoekadres

Fokkerstraat 2
3823 LD Leusden

Postadres

Postbus 185
3830 AD Leusden