Vertrouwenspersoon

Het klinkt zo logisch: een veilige werkplek is een plek waar niet wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd. Maar veiligheid gaat ook over gedrag. Alleen zijn we ons daar niet altijd bewust van. Een opmerking of aanraking kan, onbedoeld, een vervelend gevoel geven. Niet elke werknemer durft iets te zeggen en blijft rondlopen met een onbehaaglijk gevoel. Dat is de afgelopen tijd wel duidelijk geworden in de media.

Iedereen op de werkvloer is verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer: mechanisch, emotioneel en fysiek. Mocht er een situatie voordoen, dan is het goed om te weten dat voor een onze branche een vertrouwenspersoon is aangesteld. De vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor en alle ruimte voor het verhaal en emotie. De vertrouwenspersoon staat naast de medewerker en neemt het probleem niet van hem over. De medewerker heeft de regie. De vertrouwenspersoon inventariseert wat voor hem belangrijk is als het gaat om "hoe nu verder in deze situatie"? en bespreekt met hem de mogelijkheden. Alles blijft vertrouwelijk, tenzij het gaat om ernstige strafbare feiten, waarmee de vertrouwenspersoon in gewetensnood komt.

Voor jouw medewerker

Download deze speciale poster. Hang deze op bijvoorbeeld in de kantine. Op deze manier informeer je jouw medewerkers over de vertrouwenspersoon in onze branche. Ook handig voor jou.

Of geef deze folder mee.

In het kortBezoekadres

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk

Postadres

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk