De cao heeft een looptijd van 3 jaar (van 1-1-2021 t/m 31-12-2023). In dit bericht lees je de belangrijkste wijzigingen.

Loonsverhoging

De lonen worden tijdens de looptijd van de nieuwe cao op 3 momenten verhoogd. Per 1 juli 2021 met 2,5%. Per 31 december 2021 worden de lonen verhoogd met 2%. En per 1 januari 2023 met 1,5%. 

Ons loongebouw wijzigt met ingang van 1 juli 2023 vanwege de verhoging Wet Minimumloon (WML). De groene bedragen zijn aangepast ten opzichte van het huidige loongebouw.

Download de loontabel die geldt vanaf 1 januari 2023 
Download de loontabel die geldt vanaf 1 juli 2023 (verhoging WML 3,13%)

Functiewaardering (nieuw functie- en loongebouw)

In de afgelopen tijd is er in samenwerking met EVZ een nieuw functie- en loongebouw ontwikkeld. Aanleiding was de constatering dat de referentiefuncties uit de oude cao niet meer aansloten bij de praktijk. Het nieuwe functie- en loongebouw wordt per 1 januari 2022 ingevoerd. Dit houdt o.a. in dat werkgevers met hun bestaande werknemers in gesprek moeten om de juiste nieuwe inschaling te gaan bepalen. In de komende maanden volgt hierover uitgebreide communicatie vanuit VNV. Advies aan de werkgevers: plan de gesprekken met je werknemers over dit onderwerp tijdig in.

Meer informatie

Overige bepalingen

Naast de bovengenoemde zaken, zijn er voor de nieuwe cao ook afspraken gemaakt over de volgende onderwerpen: individuele leerrekening, persoonlijk opleidingsbudget, maaltijdvergoeding, duurzame inzetbaarheid, arbeidstijden, twee ploegensysteem, loopbaancheck, financieel advies en Wet Wieg.

Loontabel

Download de loontabel die geldt vanaf 1 januari 2023 
Download de loontabel die geldt per 1 juli 2023 (verhoging WML 3,13%)

Meer informatie

De exacte afspraken over deze onderwerpen kun je lezen in het onderstaande document met het complete akkoord. Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met het secretariaat van VNV via e-mailadres info@visspecialisten.nl of telefoonnummer 085-0778140.

Vertrouwenspersoon

Iedereen op de werkvloer is verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer: mechanisch, emotioneel en fysiek. Mocht er een situatie voordoen, dan is het goed om te weten dat voor een onze branche een vertrouwenspersoon is aangesteld. De vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor en alle ruimte voor het verhaal en emotie. De vertrouwenspersoon staat naast de medewerker en neemt het probleem niet van hem over. De medewerker heeft de regie. De vertrouwenspersoon inventariseert wat voor hem belangrijk is als het gaat om "hoe nu verder in deze situatie"? en bespreekt met hem de mogelijkheden. Alles blijft vertrouwelijk, tenzij het gaat om ernstige strafbare feiten, waarmee de vertrouwenspersoon in gewetensnood komt.

Vertrouwenspersoon
Sinds vorig jaar kent de visdetailbranche dus haar eigen vertrouwenspersoon. Inge Van der Kroon – Oosterveen is in opdracht van de VNV verbonden aan de branche en staat klaar voor werknemers én werkgevers met een luisterend oor en advies.

Inge is op werkdagen tussen 10.00 – 16.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 06-15665036. Het is mogelijk om haar een whatsapp bericht te sturen en/of een afspraak te maken om ’s avonds te bellen. Uiteraard is het gesprek met Inge vertrouwelijk. In bepaalde gevallen kan het verstandig zijn om met de werkgever in gesprek te gaan. Dit gebeurt alleen in overleg en na toestemming.

Voor jouw werknemer
Download hier een speciale poster aan om op te hangen, bijvoorbeeld in de kantine. Op deze manier informeer je jouw medewerkers over de vertrouwenspersoon in onze branche.

Documenten

Onderstaande documenten horen bij de cao met looptijd 1-1-2021 t/m 31-12-2023:

loontabel die geldt vanaf 1 januari 2023 

Cao-tekst. Deze is ook hieronder te lezen.

 

Archief

Hieronder tref je meer informatie aan van voorgaande cao's.Bezoekadres

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk

Postadres

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk

Volg ons