Inhoud pakket:

Het VIS Promotiepakket wordt 2 keer per jaar verstuurd. In het pakket vindt u voor zes maanden promotiemateriaal. Iedere maand staat één vissoort centraal. Het pakket bestaat uit:

  • 6 x sfeerposter 49x69cm (voor elke maand één)
  • 6 x sfeertoonbankkaart A4 (voor elke maand één)
  • 6 x 250 receptkaarten A6 (voor elke maand 250 receptkaarten)
  • 6 x instore dia staand of 6 x instore dia liggend (per maand te downloaden via het Visstartpunt)

Wanneer krijgt u uw eerste pakket?

De pakketten worden in de tweede week van de maand juni en december voor het halfjaar daarop in druk gegeven. Heeft u net na deze week uw aanmelding bevestigd, dan krijgt u voor het halfjaar daarop het pakket toegezonden.

In de tussentijd bieden wij u de mogelijkheid om met de gratis drukwerkmodule uw eigen posters te maken. U kunt deze zelf printen of tegen de normale tarieven laten drukken via Printvers.nl of uw lokale drukker.

Juni 2019

Mei 2019

April 2019

SEIZOEN & DUURZAAMHEID

Het stimuleren van duurzame visconsumptie en visvangsten uit het juiste seizoen zijn belangrijke uitgangspunten om de vispopulatie wereldwijd te behouden en te herstellen. Het vergroten van bewustwording bij consumenten is een belangrijk doel. Meer bewustwording betekent méér kans voor het voortbestaan en herstel van de verschillende vispopulaties. Hieronder vindt u voor het pakket van Q1 en Q2 2019 de duurzaamheidsinformatie van de betreffende vissoorten.

Januari- Gamba's
De start van het seizoen waarin de garnaal gevangen mag worden is in de maand mei en duurt slechts 80 dagen. Na vangst wordt de garnaal meestal direct ingevroren. De White spot prawn heeft een groene status. Indien u deze garnaal niet kunt bemachtigen verkies dan de carabinero. De gamba black tigers zijn zowel biologisch als onder het ASC label verkrijgbaar, het gehele jaar door. Indien er geen black tiger garnaal verkrijgbaar is, neem dan de tuticorin, kuruma-ebi of de reuze zoetwater garnaal.

Februari - Kabeljauw
De Noorse Kabeljauw, Skrei, IJslandse en de Noordzee Kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Het seizoen van de Noorse kabeljauw loopt van augustus t/m januari. De Noorse Kabeljauw uit de Barentszzee heeft een MSC status. De IJslandse kabeljauw is van mei tot en met januari in het seizoen. De MSC gecertificeerde IJslandse kabeljauw is duurzaam aangezien deze wordt gevangen met een duurzame vangsttechniek. Ook zijn de visbestanden goed. De Skrei is meestal verkrijgbaar vanaf het einde van de maand januari tot aan het einde van de maand maart. Het seizoen kan weleens verschillen. Dit komt omdat Skrei gevangen wordt op het moment dat ze naar de Noorse Lofoten trekt om eitjes af te staan. Dit in tegenstelling tot andere kabeljauw die op dezelfde plaats blijft om zichzelf voort te planten. Niet voor niets stamt de naam Skrei af van het Noorse woord voor ‘zwerver’. De Skrei draagt tevens het MSC keurmerk. Alle andere kabeljauwen zijn slecht in die periode. Dan kan er beter voor een totaal andere soort worden gekozen of gaan voor de gekweekte kabeljauw.

Maart - Makreel
Makreel is een echte zomervis. In de winterperiode is de makreel mager. Het seizoen van de makreel is van juni tot en met maart. Makreel is een niet bedreigde soort en is verkrijgbaar onder het MSC label. Een alternatief kan zijn de horsmakreel, hamachi of trevally.

April - Forel
Gekweekte forel kunt u het gehele jaar door consumeren. Forel wordt niet op alle plaatsen ter wereld duurzaam gekweekt. De Nederlandse gekweekte forel bezit een groene status en is geheel duurzaam. De Hollandse forel van ’t Smallert heeft daarnaast het keurmerk ‘Erkend Veluws Streekproduct’. De forellen worden hier gevoerd met korrels die veel eiwitten en mineralen bevatten. Daarnaast is de gekweekte forel biologisch en onder het ASC-label verkrijgbaar.

Mei - Zeeduivel
We zullen er niet omheen draaien: de zeeduivel is een van de lelijkste vissoorten. Deze vis ziet er monsterachtig uit met zijn grote kop en indrukwekkend scherpe tanden. Toch is zeeduivel ook een van de lekkerste vissoorten. Hij smaakt heerlijk verfijnd, zoet en is lekker stevig. Laat je dus niet afschrikken door zijn heftige look. Dit ‘monster’ heeft een schat aan smaak in zich!

Juni - Haring
Haring wordt het gehele jaar gevangen. Het seizoen waarin de haring haar eitjes afzet is afhankelijk van waar deze zich bevindt. Haring zet met name haar eitjes af in het najaar, van augustus tot en met november. De haring is duurzaam, de populatie van de haring is goed en is MSC gecertificeerd. Als u geen ‘verse’ of diepvries Haring kunt krijgen, maakt dit de zoektocht naar een alternatief lastig. Gaat u bakken of grillen dan is wellicht de Sardine een optie.

De duurzaamheidsinformatie komt van diverse bronnen waaronder www.visenseizoen.nlwww.visbureau.nl en de Viswijzer.

Meld u aan voor het promotiepakket

U ontvangt per jaar 2 pakketten. Uw aanmelding heeft geen einddatum. Afmelden kan eenvoudig door contact op te nemen met VNV. U ontvangt per post een factuur voor het verschuldigde bedrag. U gaat akkoord met de verzendkosten á € 19,95 per pakket.


Bezoekadres

Fokkerstraat 2
3823 LD Leusden

Postadres

Postbus 185
3830 AD Leusden

Volg ons