Inhoud pakket:

Het VIS Promotiepakket wordt 2 keer per jaar verstuurd. In het pakket vindt u voor zes maanden promotiemateriaal. Iedere maand staat één vissoort centraal. Het pakket bestaat uit:

  • 6 x sfeerposter 49x69cm (voor elke maand één)
  • 6 x sfeertoonbankkaart A4 (voor elke maand één)
  • 6 x 250 receptkaarten A6 (voor elke maand 250 receptkaarten)
  • 6 x instore dia staand of 6 x instore dia liggend (per maand te downloaden via het Visstartpunt)

Wanneer krijgt u uw eerste pakket?

De pakketten worden in de tweede week van de maand juni en december voor het halfjaar daarop in druk gegeven. Heeft u net na deze week uw aanmelding bevestigd, dan krijgt u voor het halfjaar daarop het pakket toegezonden.

In de tussentijd bieden wij u de mogelijkheid om met de gratis drukwerkmodule uw eigen posters te maken. U kunt deze zelf printen of tegen de normale tarieven laten drukken via Printvers.nl of uw lokale drukker.

Oktober 2019

VNVQ3Q42019toonbnkkrtA4Oktober
VNVQ3Q42019receptkaart-A6Oktober-Voorzijde
VNVQ3Q42019receptkaart-A6Oktober-Achterzijde

November 2019

VNVQ3Q42019toonbnkkrtA4November
VNVQ3Q42019receptkaart-A6November-Voorzijde
VNVQ3Q42019receptkaart-A6November-Achterzijde

December 2019

VNVQ3Q42019toonbnkkrtA4December
VNVQ3Q42019receptkaart-A6December-Voorzijde
VNVQ3Q42019receptkaart-A6December-Achterzijde

SEIZOEN & DUURZAAMHEID

Het stimuleren van duurzame visconsumptie en visvangsten uit het juiste seizoen zijn belangrijke uitgangspunten om de vispopulatie wereldwijd te behouden en te herstellen. Het vergroten van bewustwording bij consumenten is een belangrijk doel. Meer bewustwording betekent méér kans voor het voortbestaan en herstel van de verschillende vispopulaties. Hieronder vindt u voor het pakket van Q3 en Q4 2019 de duurzaamheidsinformatie van de betreffende vissoorten.

Juli - Paling
De paling groeit op in zoet water en plant zich voort in zout water en is een vis die voorkomt over de hele wereld. Sinds 2010 is het Nederlandse Aal-herstelplan van start waardoor registratie van alle palingvangsten verplicht is. Tevens mag er tussen 1 september en 1 december geen paling gevangen worden. In Nederland wordt in moderne kwekerijen paling gekweekt in gesloten, duurzame systemen. Een deel van de geweekte paling wordt uitgezet in binnenwateren. Stichting DUPAN zorgt met zijn blauwe logo voor herkenbaarheid van duurzaam gevangen paling bij de consument. Tevens zorgt de stichting ervoor dat de problemen rond de palingstand een ommezwaai gaan maken.

Augustus - Tarbot
Tarbot wordt meestal gevangen als bijvangst in de visserij op tong en schol en is een van de meest gewilde en kostbaarste consumptievissen van de Noordzee. Maar de tarbot wordt steeds vaker gekweekt onder duurzame en gecontroleerde omstandigheden, en de gekweekte tarbot wint ook aan populariteit. De vis is door de kweek het hele jaar door verkrijgbaar en heeft een groene status.

September - Schol
Men zegt ook wel dat schol de vis is voor iedereen die vis wil leren eten. Dat komt doordat tussen januari en april de schol uit de Noordzee erg mager is en daarom niet zo’n sterkte vissmaak heeft. Tussen mei en juni is de schol weer goed in het vlees maar van juni tot oktober is de schol op zijn dikst en het smakelijkst. De schol is een echt Hollands product en een van de belangrijkste vissen die door Nederland wordt aangevoerd uit de Noordzee. Schol is verkrijgbaar onder het MSC label en indien schol in de juiste periode (van mei t/m december) is gevangen draagt de schol ook het Vis&Seizoen label.

Oktober – Hollandse garnalen
Niet alleen binnen onze eigen landsgrenzen is de Hollandse garnaal populair, ook ver daarbuiten is hij erg geliefd. De Hollandse garnaal groeit snel en is daardoor het hele jaar door verkrijgbaar. Vanaf 2017 heeft de garnalensector het MSC-keurmerk uitgereikt waardoor vangsten van de Hollandse garnaal dit keurmerk dragen.

November - Heilbot
Er zijn drie soorten heilbot: de Pacifische, de Atlantische en de Groenlandse. De vangst op heilbot is misschien wel de best gereguleerde in de wereld en is het hele jaar door verkrijgbaar. Een heilbot kan soms wel tot 4 meter lang worden en tot wel 300 kilo zwaar. De geweekte heilbot is steeds meer in opkomst, zeker omdat de wilde heilbot sterk wordt bevist is de geweekte variant een goed alternatief. In de kweek wordt meestal de Atlantische heilbot gebruikt. De gekweekte heilbot kunt u het hele jaar door consumeren en heeft een groene status.

December - Zalm
De zalm wordt gekweekt en is daardoor het gehele jaar beschikbaar. Gekweekte zalm heeft het ASC certificaat, dit certificaat zorgt ervoor dat het water waarin de zalm wordt grootgebracht onder andere voldoet aan strenge water- en bodenkwaliteit. De duurzaam gekweekte zalm is een gewilde vis omdat zalm op heel veel verschillende manieren geconsumeerd kan worden.

De duurzaamheidsinformatie komt van diverse bronnen waaronder www.visenseizoen.nl, www.visbureau.nl en www.visrecepten.nl.

Meld u aan voor het promotiepakket

U ontvangt per jaar 2 pakketten. Uw aanmelding heeft geen einddatum. Afmelden kan eenvoudig door contact op te nemen met VNV. U ontvangt per post een factuur voor het verschuldigde bedrag. U gaat akkoord met de verzendkosten á € 19,95 per pakket.


Bezoekadres

Fokkerstraat 2
3823 LD Leusden

Postadres

Postbus 185
3830 AD Leusden

Volg ons