Start Nationale Haringtest 2019

Ook dit jaar wordt de Nationale Haringtest weer georganiseerd en gaat de zoektocht naar de lekkerste haring van de provincie van start. Visspecialisten uit zowel de gevestigde als de ambulante handel kunnen hieraan deelnemen. Een belangrijk uitgangspunt voor de gekozen testmethodiek is dat voor alle finalisten een gelijk speelveld is! De insteek van de Nationale Haringtest is om zoveel mogelijk positieve reuring te creëren rondom de haring én om alle visspecialisten de kans te bieden om in en rondom de winkel de Hollandse Nieuwe te promoten.

Stichting Promotie Visdetailhandel
Stichting Promotie Visdetailhandel treedt dit jaar naar buiten met de boodschap 'Voor de lekkerste haring gaat u naar uw lokale visspecialist'. Dit jaar is RadioNL mediapartner van deze grootschalige campagne. Via commercials en winacties wordt er in de aanloop naar de Hollandse Nieuwe en in de eerste weken van de verkoop uitgebreid promotie gemaakt. Hoofdsponsor van de Nationale Haringcampagne 2019 is Contactloos Betalen. Een prettige, gemakkelijke en hygiënische manier van afrekenen. En voor ondernemers is Contactloos Betalen een uitkomst omdat de kassa-afhandeling sneller is waardoor de kosten van pinnen voor hen verder dalen! 


De eerste stemronde is van start gegaan
Van 12 t/m 30 juni kunnen consumenten hun stem uitbrengen op hun favoriete visspecialist. Omdat smaak per regio verschilt gaan we op zoek naar 12 provinciewinnaars. In de eerste ronde beoordelen consumenten door heel Nederland de haring van hun visspecialist op smaak, uiterlijk en prijs-kwaliteitsverhouding. Uit de eerste ronde komen 6 finalisten: 3 finalisten met de meeste stemmen en 3 finalisten met de beste gemiddelde beoordeling.

Stemronde 1 | Nationale Haringtest

De inschrijving voor deelname aan de Nationale Haringtest 2019 is gesloten. Er kan vanaf 12 juni gestemd worden door de consumenten op de deelnemers via de online stemtool.

Spelregels

1. Alle visspecialisten in Nederland, zowel winkeliers als ambulant, mogen deelnemen aan de Nationale Haringtest 2019.

2. Het inschrijfgeld bedraagt € 195,- excl. BTW en wordt voor aanvang van de wedstrijd geïncasseerd d.m.v. een betaling met Ideal. Voor extra wagens of winkels wordt een tarief van €95,- gerekend. Hiervoor wordt dan achteraf weer een credit verstuurd t.a.v. het verschil, aangezien via Ideal eerst het volledige bedrag moet worden voldaan.

3. Alle deelnemers ontvangen een standaard haringtest-promotiepakket van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten.

4. Visspecialisten met meerdere winkelvestigingen, moeten zich per vestiging apart aanmelden.

5. Ambulante visspecialisten die met één kar op meerdere standplaatsen staan, hoeven zich maar één keer aan te melden.

6. Een ambulante visspecialist die met zijn viskar in meerdere provincies staat, kan slechts in één provincie mee strijden. Vooraf moet hij daarom aangeven in welke provincie hij kans wil maken op de titel. Wel worden de stemmen van al zijn standplaatsen bij elkaar opgeteld in het eindklassement.

7. De wedstrijd bestaat uit twee rondes. In de eerste ronde stemmen consumenten via een online stemtool. Per provincie wordt er een top 6 die bestaat uit ondernemers met de meeste stemmen (3x) en de beste gemiddelde beoordeling (3x). Het is dus van belang om zowel te gaan voor veel stemmen als voor hoge cijfers. in ronde twee wordt bij de ­finalisten in samenwerking met een ISO-gecerti­ficeerd onderzoeksbureau een veel uitgebreidere enquête afgenomen. Ook hier is niet een vakjury, maar een consumentenpanel aan zet.

8. Consumenten beoordelen de Haring van de door hen geselecteerde visspecialist

9. Iedere deelnemer ontvangt een rapport met de cijfers per categorie, het eindcijfer, een overzicht van de opmerkingen van de respondenten én een beknopt marketingadvies.

10. Door inschrijving geeft een visspecialist toestemming aan de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten om de uitslag van de wedstrijd te publiceren. Belangrijk is dat alleen de top 6 van iedere provincie breed worden gecommuniceerd. Er is dus geen afbreukrisico in geval van een slechte score.

11. In alle gevallen van discussie waarin deze spelregels niet voorzien, beslist het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten.Bezoekadres

Fokkerstraat 2
3823 LD Leusden

Postadres

Postbus 185
3830 AD Leusden